IMPORTANT QUESTIONS OF Number series 

Most aspirants are unlikely to disagree with the fact that it’s quantitative ability that is pivotal in most of the competitive examinations. In recent times it has got more prominence considering the fact that the cut-off has grown exponentially and it’s Mathematics that can help you secure the maximum marks provided correct approach and strategies are applied.

We make our best efforts to analyze and segregate those questions which are either based on new patterns or frequently repeated in last few years. Sincere efforts are required to be made to make sure these sums are solved within stipulated time because time management plays vital role in any exam particularly in Banking exams. There is prominent evidence to suggest that only precise strategies together with practicing relevant sums can help you break the cut-off barrier.

In other words, it’s not only how you solve but what you solve too can be deciding factor, that’s why we have attached some of the most prominent questions of Number series . Feel free to clarify, if you have any query, your inputs are always welcome.

 

 

 

1                    8           14             ?     138      576      2910

a.41

b. 42

c.40

d.39

e.68

                 ?      98     260       829       3352

a.40

b. 17

c.16

d.39

e.68

3                      28      ?       21     52.5        183.75

a.21

b. 42

c.20

d.39

e.68

4.       8      18      42     ?          300   870

a.104

b. 404

c.108

d.96

e.68

5             146            148                     290          ?               3508

a.883

b. 423

c.882

d.399

e.687

6.                   2             36              ?                  392                 810

a.153

b. 420

c.147

d.150

e.68

7.                    88                    115                            144                     175                208        ?

a.325

b. 243

c.325

d.392

e.680

8.                  448                       294                    180              100          ?

a.48

b. 42

c.40

d.39

e.68

9.     5          ?        27                 44               65

a.11

b. 22

c.14

d.39

e.68

10.          9     21     47    ?        211     433

a.111

b. 101

c.400

d.103

e.68

 

 

Answer

 

1.c

2.b

3.a

4 .c

5.c

6.d

7.b

8.a

9.c

10.b

 

 

 



OUR PRODUCTS

  • 538 299
IBPS PO ....
View Course
  • 10900 7900
SSC TIER1....
View Course
  • 410 349
COMPUTER A....
View Course
  • 250 99
G.A. CAPSU....
View Course
  • 2500 1599
Advanced M....
View Course

SHARE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ONLINE TEST

  • 349 150

DSSSB PRT

View Course
  • 349 150

UGC-NET

View Course
  • 349 150

CTET

View Course
  • 9999 2499

AVISION BANK PRIME

View Course
  • 399 149

LIC AAO

View Course

OUR PUBLICATIONS

  • 520 399

Reasoning Ability For Banking and Insurance (English Printed Edition)

View Course
  • 1500 799

QUANT-A Complete Guide For Quantitative Aptitude For SSC Examination

View Course
  • 1500 799

QUANT-A Complete Guide For Quantitative Aptitude For Banking Examination

View Course
  • 450 349

ENGLISH-A Complete Guide On SSC Examinations

View Course
  • 1500 999

Banking-A Complete Guide On General Awareness For Banking Examinations

View Course

OUR VIDEOS

UPCOMING LIVE CLASSES

DAILY CURRENT HAPPENINGS

TEST SERIES


SUBSCRIBE CHANNEL FOR FREE VIDEO CLASSES