REASONING FOR UPCOMING LIC AAO AND BANKING EXAM

Directions (1-5): Study the following information and answer the given questions:

Seven people A,B,C,D,E,F and G  live on different floors of a 7-floors building. Ground floor is numbered 1, first floor is numbered 2 and so on until the topmost floor is numbered 7. Each one likes different colors i.e. Brown, Yellow, Peach, White, Green, Red, and Blue but not necessarily in the same order. There are 2 floors between E and the one who likes yellow color. C likes blue color and lives on even numbered floor. There are more than 2 floors between the ones who like yellow and peach color. F  lives on even number floor but not just below A’s floor. G  doesn’t like yellow color. There are 2 floors between D and the one who likes white color. A  likes brown color and lives either on 7th or 1st floor. E likes green and doesn’t lives either on topmost floor or lowermost floor but lives on odd number floor. D lives on 5th floor. The one who lives on 5th floor doesn’t like peach color.

1) Which of the following is true with respect to Anshul as per the given information?

A) The one, who lives immediately below F, likes peach color.

B) F lives on floor no. 7.

C) F lives immediately below C.

D) F lives on the lowermost floor.

E) None of these

2) Who amongst the following lives on floor number 3?

A) The one who likes blue color

B) The one who likes green color

C) None of these

D) E

E) Both b and d

3) Who lives on the floor immediately above D?

A) G

B) F

C) B

D) None of these

E) None

4) Which of the following color B  likes?

A) Peach

B) Yellow

C) None of these

D) Red

E) Green

5) How many people live between the floors on which E and B live?

A) None

B) Two

C) One

D) More than three

E) Three

Directions (6-10): Study the information and answer the following questions:

“When the national anthem” is coded as “MW%4 VT$7 ON#13 NA@26 ”

“featured in cinema halls” is coded as “MI $18 WF%21 HH@19 ZC#24”

“people should stand up” is coded as”KU%6 WS$8 WS#8 VP@11″

“list of fundamental duties” is coded as “GL@15 UO#12 OF$21 HD%23”

6) What is the code for ‘Attorney general’ in the given code language?

A) BA#26 OG#20

B) BA#26 OG@20

C) BT@26 OG#21

D) AT#26 GO#20

E) None of these

7) What is the code for ‘Supreme court’ in the given code language?

A) ES@8 GC$24

B) VS@9 GC$24

C) VS@8 GC@24

D) VS@8 GC$24

E) None of these

8) What may be the possible code for ‘prevention’ in the given code language?

A) MP@12

B) MN@11

C) OP@11

D) MP@11

E) None of these

9) What may be the possible code for ‘National Anthem’ in the given code language?

A) ON#13 NA@26

B) ON#11 NA@26

C) ON#13 NA@24

D) ON#13 NA#26

E) None of these

10) What is the code for ‘Develop scientific temper’ in the given code language?

A) KD@23 XS#8 IT$7

B) KD@21 XS#8 IT$7

C) KD@23 XS#8 RT$7

D) KD@23 CS#8 IT$7

E) None of these

ANSWER

FLOOR PERSON COLOUR
7 A BROWN
6 B YELLOW
5 D RED
4 C BLUE
3 E GREEN
2 F WHITE
1 G PEACH

1)  A  2) E  3) C  4) B  5) B

6) B  7) D  8) A  9) A  10) A

 


OUR PRODUCTS

SHARE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ONLINE TEST

  • 718 399

IBPS PO PRELI + MAINS

View Course
  • 268 149

IBPS PO MAINS

View Course
  • 1299 799

SBI PO 2019

View Course
  • 899 599

RBI 2019

View Course
  • 2500 1299

BANK CRACKER 2019

View Course

OUR PUBLICATIONS

  • 520 399

Reasoning Ability For Banking and Insurance (English Printed Edition)

View Course
  • 1500 799

QUANT-A Complete Guide For Quantitative Aptitude For SSC Examination

View Course
  • 1500 799

QUANT-A Complete Guide For Quantitative Aptitude For Banking Examination

View Course
  • 450 349

ENGLISH-A Complete Guide On SSC Examinations

View Course
  • 1500 999

Banking-A Complete Guide On General Awareness For Banking Examinations

View Course

OUR VIDEOS

UPCOMING LIVE CLASSES

DAILY CURRENT HAPPENINGS

TEST SERIES


SUBSCRIBE CHANNEL FOR FREE VIDEO CLASSES